Pages

30 Kasım 2013 Cumartesi

Kremalı Kadayıf


Herkese merhabalaar yeni bir tarifle sizlerleyim :)
Bu tatılya ben bayılıyorum. Hem hafif hem lezzetli :)
Hemen tarife geçiyorum.




Malzemeler
 350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için
 1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)


Yapılışı
Kadayıfı ince ince kırın. Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. Kadayıfları bir kaba alarak soğumasını sağlayın.

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Bu kadarcık tarif. Yapmanızı tavsiye ederim. Şimdiden ellerinize sağlıık :)
Yorumlarınızı kesiin bekliyorum :)

Beni instagramdan takip etmek için burdan

4 yorum:

  1. eline sağlık ezgicim aldım bir tabak sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. İnanınki blogunuza girdiğimde acıkıyorum tatlılarada biraz zaafım var gördümmü hemen istiyorum.Sizde gördükçe daha çok canı çekiyor insanın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Ee sizinki de benimkinden eksik değil vallahi :)

      Sil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...