Pages

7 Temmuz 2013 Pazar

Namazın Yaraları

Selamun aleyküm herkese
   Ben kaç gündür bu konuyu aslında paylaşmak istiyordum ama fırsatım olmadı. Az önce baktım sitelere buldum bir araya getirdim ve sizinle de paylaşmak istedim. Belki biliyorsunuzdur, o zaman bilmeyenlere gelsin bu konu :)
   Namazın sağlığa yararlarını paylaşacağım. Çok fazlasıyla yararı var . Hem çok güzel hem çok ilginç bence :)
Gelelim yararlarına;

1- Namazda yapılan hareketler yavaş olduğundan kalbi yormaz ve günün muhtelif saatlerinde olduğu için insanı devamlı dinç tutar.
2- Günde başını seksen defa yere koyan bir kimsenin beynine ritmik olarak fazla kan ulaşır. Bu yüzden beyin hücreleri iyice beslendiğinden hafıza ve şahsiyet bozukluklarına, namaz kılanlarda çok daha az rastlanır. Bu insanlar daha sağlıklı bir ömür geçirirler. Bugün tıpta “demans senil” denilen bunama hastalığına uğramazlar.
3- Namaz kılanların gözleri, muntazam olarak eğilip-doğrulmadan ötürü daha kuvvetli kan deveranına malik olur. Bu sebeple göz içi tansiyonunda artma olmaz ve gözün ön kısmındaki sıvının devamlı değişmesi temin edilmiş olur. Gözü “katarakt” veya “karasu” hastalığından korur.
4- Namaz kılmadaki izometrik hareketler, midedeki gıdaların iyi karışmasına, safranın kolay akmasına ve dolayısıyla safra kesesinde birikinti yapmamasına, pankreastaki enzimlerin kolay boşalmasına yardımcı olacağı gibi, kabızlığın giderilmesinde de rolü büyüktür. Böbreğin ve idrar yollarının iyice çalkalanmasından, böbrekte taş teşekkülünün önlenmesine ve mesanenin boşalmasına da yardımcı olmaktadır.
5- Beş vakit kılınan namazdaki ritmik hareketler, günlük hayatta çalıştırılamayan adale ve eklemleri çalıştırarak, artroz ve kireçlenme gibi eklem hastalıklarını ve adale tutulmalarını önler.
6- Vücut sağlığı için temizlik muhakkak lazımdır. Abdest ve gusül, hem maddi, hem de manevi bir temizliktir. İşte namaz, temizliğin ta kendisidir. Zira hem bedeni, hem de ruhi temizlik olmadan namaz olmaz. Abdest ve gusül bedeni temizliği sağlar. İbadet görevini yerine getiren bir kimse, ruhen dinlenmiş, temizlenmiş olur.
7- Koruyucu hekimlikte, muayyen zamanlarda yapılan beden hareketleri çok mühimdir. Namaz vakitleri, kan dolaşımını tazelemek ve teneffüsü canlandırmak için en uygun vakitlerdir.

8- Uykuyu tanzim eden önemli unsur namazdır. Hatta vücutta biriken statik (durgun) elektriklenme, secde yapmakla topraklama yapılmış olur. Böylece vücut tekrar zindeliğe kavuşur.

9- Uyku esnasında vücutta oluşan unsurların sabah namazıyla dışarı atıldığını ve insanın güne sağlıklı ve canlı bir şekilde başlar.

Namazla İlgili Hadisler


"Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın"



"Mü'minin nuru ve beyazlığı, abdest suyunun ulaştığı yere kadar varır."

"Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar."

"Bir kimse bu şekilde abdest alırsa geçmiş günahları bağışlanır. Onun namazı ve mescide kadar yürümesi de fazladan kazanç sayılır."

"Beş vakit namazın benzeri, sizden birinizin kapısı önünden akıp giden ve her gün içinde beş defa yıkandığı bol sulu bir ırmak gibidir."

7 yorum:

  1. çok faydalı oldu allah razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim yararlı olduğuna. Allah sizden razı olsun. Sağolun...

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım çok güzel çok yararlı bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun senden,bütün bu güzel bilgileri bir arada görmek iyi oldu izninle paylaşıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden Allah razı olsun. Tabi ki paylaşabilirsiniz :)

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...