Herkese merhabalaar yeni bir tarifle sizlerleyim :)
Bu tatılya ben bayılıyorum. Hem hafif hem lezzetli :)
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)
Yapılışı
Kadayıfı ince ince kırın. Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını
eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak
cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. Kadayıfları bir kaba alarak soğumasını sağlayın.
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm
malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3
dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya
ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana
kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz
kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine
hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı
soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Bu kadarcık tarif. Yapmanızı tavsiye ederim. Şimdiden ellerinize sağlıık :)
Yorumlarınızı kesiin bekliyorum :)
eline sağlık ezgicim aldım bir tabak sevgiler..
YanıtlaSilTesekkur ederim. Afiyet olsun ☺
Silİnanınki blogunuza girdiğimde acıkıyorum tatlılarada biraz zaafım var gördümmü hemen istiyorum.Sizde gördükçe daha çok canı çekiyor insanın. :)
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum. Ee sizinki de benimkinden eksik değil vallahi :)
Sil